Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossevärderingar är bra för kyrkan

Socialdemokraterna inom svenska kyrkan står för den folkliga kyrkan där alla är välkomna, skriver Marie Frestadius.

Annons

Varför skall vi som har Socialdemokratiska värderingar ställa upp i kyrkovalet?

Jag är av den åsikten att där vi kan vara delaktiva i människors vardag och påverka besluten som rör olika sammanslutningar och föreningars verksamheter, där skall vi vara med och utforma innehållet. Den socialdemokratiska tanken att vi skall arbeta för jämställdhet och en värld för alla oavsett ursprung, kön, sexuell läggning, vilken utbildning vi har eller vilken ekonomi vi har, dessa värderingar skall genomsyra de verksamheter som vi deltar i.

Socialdemokraterna inom svenska kyrkan står för den folkliga kyrkan där alla är välkomna. Där man skall få vigas oavsett om man ingår ett enkönat eller tvåkönat äktenskap, Där man kan ha möjlighet att delta i nattvarden när man vill att det skall vara alkoholfritt vin. Samt att vi skall ha kvinnliga präster på alla nivåer i kyrkan.

Vi diskuterar och tolkar bibeltexterna och etiska frågor så att de passar in i dagens värld. Vi utformar en diakoni som hjälper de som har de sämst i vårt land och anordnar en stor och berikande barn- och ungdomsverksamhet över hela Sverige.

Vi arbetar med miljöfrågor över hela Sverige samt världen så att framtida generationer skall kunna leva i vår fantastiska värld.

Vi samarbetar med flera olika trosinriktningar för att bättre förstå varandra och för att vi skall kunna leva i fred och välstånd världen över.

Det finns människor som är fanatiker som försöker så split mellan olika religioner. Detta är inte rätt väg att gå, utan kunskap och förståelse mellan alla människor är den ultimata fredsprocessen.

Att vara socialdemokrat och troende är att stå för dessa åsikter och att vi skall hjälpa och stödja de som söker en tro till att finna en mening i livet.

Ni som är partikamrater, ta möjligheten att nomineras till kyrkans olika beslutsled, ställ upp med ideella krafter vi behövs i kampen mot Sverigedemokraterna och borgerligheten såväl inom kyrkan som ute i övriga verksamheter och föreningsliv.

Sverigedemokraterna är en nomineringsgrupp inom kyrkan som säger sig stå för traditioner, det enda de står för är att öka muslimhatet och att minska kvinnors självbestämmande.

Det finns många olika nomineringsgrupper inom kyrkan, innan ni väljer vilka som skall få styra i kyrkans värld läs på så ni väljer de som står närmast era egna grundvärderingar.

Marie Frestadius

Kyrkopolitiker

Kungsgården

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons