Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sover ni gott, GD?

GD:s ledarsida sprider lögner om Ungern, anser Lars Lajos Enterfeldt.

Annons

När jag läste era rader om det blivande kungabarnet, när jag läste era rader om Ungern, blev jag mer och mer övertygad om att Liberalismen börjar likna kommunismen! Ni gömmer er bakom femprocenten av befolkningen. Ni tillåter er att trakassera enskilda personer, familjer. Ni tillåter er att gång på gång skriva enbart lögner om ett land ni inte har en aning om! Det är nämligen så att allt ni skriver om Ungern är lögner! Trots det ni sover gott eftersom pressfriheten skyddar alla lögner från att kunna lagföras.

Jag undrar dock – vad är det för demokrati, vad är det för mänskliga rättigheter om de trakasserade, de anklagade aldrig får komma till tals?

Borde det inte vara så att de anklagade fick besvara, förklara anklagelserna för att därefter det är läsarna skall avgöra hur allt verkligen ligger till?

Lars Lajos Enterfeldt

Gävle

SVAR DIREKT:

GD:s ledarredaktion och Lars Lajos Enterfeldt är av skilda åsikter. Viktor Orbán och hans parti, nationalkonservativa Fidesz, tar ett hårdare grepp om makten bland annat genom att begränsa mediernas frihet, inskränka i religionsfriheten och genom att införa en reform som gynnar stora partier över små. Dessutom vill man i Ungern nu ta i tu med arbetslösheten geom att minska fackförbundens makt och sätta arbetslösa i arbetsläger. Sammantaget är det plågsamt tydligt att Ungern rör sig mot ett auktoritärt, nationalistiskt styre. En liberal tidning som Gefle Dagblad kommer att fortsätta att kritisera det.

Karin Bergkvist

Politisk redaktör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons