Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå upp för äktenskapet

Annons

Margareta Sandstedt,

Sverigedemokraterna, vill bevara den kristna grunden för äktenskapet.

Svenska kyrkan föreslår att ordet äktenskap tas bort från vigselordningen i framtiden för att anpassa vigselakten så att även homosexuella kan vigas. I förslaget till ny vigselordning ska det istället heta ”ni är nu äkta makar” istället för dagens ”ni har nu ingått äktenskap”.

Familjen har alltid på ett naturligt sätt varit en del av kyrkans organisation där äktenskapet mellan man och kvinna haft en central teologisk grund. Den grunden för äktenskapet vill vi bevara, så som kristen tro är utformad. Det handlar inte bara om tro, det handlar även om traditioner på samma sätt som kyrkan har bedrivit dop, gett andlig undervisning samt utfört konfirmation och begravning.

I takt med att starka krafter i samhället idag motarbetar äktenskapsbegreppet ser vi hur tyst och konflikträdd Svenska kyrkan är. I stället för att stå upp för äktenskapsbegreppet väljer att istället att förändra grundläggande fundament i kristendomen. Därmed tappar man också trovärdighet.

Då vi anser att Svenska kyrkans uppgift ska vara att bevara den kristna tron är det viktigt att dess lära vilar på Bibeln och kyrkans bekännelseskrifter. Därför önskar vi nu att den kristna enheten står fast vid sin tro och på de traditioner som tidigare gällt.

Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons