Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar från David Nyström:

Skribenterna har i allt väsentligt uppfattat mina ståndpunkter korrekt. Man kan därför bara konstatera att vi i huvudsak har skilda åsikter.

Annons

Per-Anders Karlgren väljer att missförstå min tydliga formulering om att aktionen mot Usama bin Ladin utgör ett extremt undantag, där normen om att tillfångata en brottsling levande för att dömas i domstol kan frångås. Naturligtvis innebär inte detta att jag skulle försvara någon ”lynchjustis” á priori.

Två skribenter undrar hur jag ställt mig om det var i Gävle som bin Ladin gömt sig och USA gått till attack. Självfallet hade jag jublat över att bin Ladin oskadliggjorts. Vilket land det skett i vore givetvis helt egalt. Samtidigt hade jag skämts över mitt eget lands oförmåga att utföra aktionen.

Trots skribenternas bedyranden om motsatsen, så är det svårt att tyda annat än att de innerst inne och mellan raderna egentligen tycker att USA och al-Qaida är lika goda kålsupare, och om någon av dessa storheter är värre våldsverkare än den andra, så är det USA, eller om al-Qaida är värre, så har detta i grunden ändå USA som orsak.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons