Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en titt på Syrien!

Annons

Katarina Grundén, Asylkommittén, skriver ett öppet brev till Caroline Henjered, Migrationsverket

Jag har i ett par veckors tid engagerat mig i utvisningar till Syrien. Som medlem i Asylkommitten i Gävle samt FARR så är jag ytterst uppdaterad av vad som händer i olika länder inte bara det lilla som skrivs i tidningar eller visas på TV. Jag skulle vilja veta hur ni på verket just nu kan motivera utvisningar till Syrien? Vad gällande att ni bara utför riksdagens beslut är det inte sant. Det åligger er som verk att själva ha en överblick av aktuella situationer i världen, speciellt borde väl situationen i mellanöstern analyseras dagligen. Syrien är ett exempel. Cirka 50 000 flyktingar finns i Turkiet, ett land som knappast kan vara en drömtillvaro för till exempel kurder och vissa kristna grupper.

Det vore intressant att höra hur ni resonerar när ni till och med chartrar plan i dagsläget till Damaskus. Jag talar nu inte om enskilda fall även om det är några sådana som just nu bekymmrar mig, då jag vet att när de kommit fram till Damaskus, så har jag också förlorat kontakt för lång tid och i några fall för alltid, de finns inte ens i register på avrättade.

Just nu är många inblandade i fallet Syrien, då menar jag ministrar och regeringsmedlemmar, nästan alla skyller i från sig och hänvisar till allt ifrån ministerstyre till er eller hinhåle med tanke på rekord i flumsvar. Just därför skulle jag nu vilja få ett svar från er som ansvarigt verk och förväntar mig inget mindre än ett väl utvecklat svar samtidigt som jag hoppas på att ni OMGÅENDE sätter er ner och tar en titt på Syrien. Urikespolitiska institutet borde kunna hjälpa till om det skulle vara så illa ställt att ni inom verket inte har de kunskaperna.

Hoppas på ett snabbt svar.

Katarina Grundén

Asylkommitten Gävle och medlem i FARR

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons