Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inte bort äldres självbestämmande

WEBBDEBATT S, V och MP i Sandviken låser in pensionärerna i kommunens monopolstyrda politiska revir, skriver Andrew Magnusson

Annons

En blomma till Centerledaren Annie Lööf som är den första partiledaren som på ett entydigt sätt tar tag i äldreproblematiken.
Kravet att de äldre skall ha den samma valfrihet i sitt boende som övriga medborgare borde vara elementärt i alla kretsar, men är det inte. Tvärtom är de äldre en sparkboll inom socialist- och kommunistblocken. Övriga partier pratar på, men säger i realiteten ingenting som kan läggas till grund för en konstruktiv politik.
Toppen av idioti presteras i Sandviken med flera andra kommuner, där S, VP och MP med skattemedel driver igenom det ena kostsamma förslaget efter det andra med innebörden att låsa utvecklingen så att alla pensionärer sitter fast i kommunens monopolstyrda politiska revir.
Inget bidrag eller assistans skall få utgå till eventuella andra aktörer. Här gäller bara den egna makten och tillgång till skattemedel. Har människorna som styr inget begrepp om hur dessa orättvisor upplevs av veteraner som i hela sina liv har betalat sina skatter och ofta har bekämpat socialismens mångfaldiga dårskap?
I verkligheten utvisar man mängder av pensionärer från kommunen och även från Sverige. Många personer på sin ålders höst känner sig djupt förolämpade av att tvingas stå med mössan i handen utanför ett av dödens väntrum. Men det är kanske avsikten? De styrande föredrar att bortse från att också de äldre faktiskt har rätt till ett eget meningsfullt liv.
Det är nu upp till politikerskrået att ta upp Annie Lööfs tankar till alvarligt övervägande.
Skall vi till slut få se förslag som underlättar boende i servicehus där de äldre har största möjliga självbestämmande, och där man ger maximalt utrymme för egna aktiviteter inom det fysiska såväl som det mentala området? Och dessutom som en bonus kommer tillrätta med det stora gisslet för äldre, ensamheten.
Byggande av flera dödens väntrum en bra lösning för allvarligt sjuka människor, men tar ingen hänsyn till de verkliga orsakerna till att människorna blir sjuka. Skyll inte allt på åldern.
Andrew Magnusson
Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons