Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta myggplågan på allvar!

Annons

Upprätta ett nationellt myggbekämpningscentra i Österfärnebo, skriver Veronica Wernersson, C
Det är anmärkningsvärt att inte människor och djurs situation tas på allvar, när det gäller stickmygg efter Dalälven som varit ett återkommande problem och en följetong i så många år nu. Ovissheten vad som händer ett myggrikt år har varit en regel mer än ett undantag.
Efter mycket tvekan från några få men ilskna surrande personer och myndigheter har det konstaterats att den metod som nu används är dels effektiv och att det dels inte gör några ingrepp på naturen. Dessutom finns här de mest kompetenta personerna som kan utföra bekämpning och uppföljning på det allra bästa sättet. Problemet har i stället nu fått fokus på finansiering.
Statens förlängda armar, fyra landshövdingar, har uppvaktat regeringen för att säkerställa möjligheten till en nationell bekämpning. Budgetpropositionen från i förra veckan blev en chock för alla berörda.
Den växande problembilden i hela vårt land Sverige kopplat till den stora kompetens som utvecklats i Dalälvsområdet skulle naturligtvis insiktsfullt ha varit underlag nog för beslut om ett nationellt bekämpningscentra mot vissa arter mygg med förslagsvis placering i Österfärnebo.
Tänk om, tänk nytt, tänk framåt. Centerpartiet i Sandviken utgår från att hela Sverige ska leva.
Veronica Wernersson
Centerpartiet, Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons