Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga i jobb en investering

Annons

Per-Åke Fredriksson, med flera från FP, skriver om hur ungdomar ska komma in på arbetsmarknaden

Idag är det långt ifrån enkelt för unga att få fäste på arbetsmarknaden. Enligt Arbetsförmedlingen var det i oktober 27,8 procent i gruppen 18-24 år i Gävleborg och i övriga riket 18,7 procent som var öppet arbetslösa eller i arbetsmarknadsprogram. Arbetslösheten bland unga ligger på en hög nivå jämfört med övriga åldersgrupper. Erfarenheter från 90-talskrisen visar att unga som har svårt att få jobb i början av arbetslivet får en svagare ställning på arbetsmarknaden under lång tid.

Alliansregeringen har under folkpartiets ledning genomfört många reformer på skolans område för att stärka ungas anställningsbarhet. Men mer måste görs. Forskning pekar på två andra orsaker till den höga ungdomsarbetslösheten. Det är jämförelsevis höga ingångslöner för unga, samt en strikt arbetsrätt som missgynnar unga.

De relativt sett höga ingångslönerna gör det svårt för unga utan erfarenhet att konkurrera om jobben, men gör också att äldres erfarenhet inte värderas tillräckligt. Lönerna för dem med erfarenhet behöver därför framöver att öka i en snabbare takt än ingångslönerna, för att uppnå en ökad lönespridning.

Vår utgångspunkt är att det alltid är bättre att ha ett arbete att gå till än att fastna i bidragsberoende. En ökad lönespridning, med relativt sett lägre ingångslöner, skulle förbättra möjligheterna för unga att få det första jobbet. En ökad lönespridning innebär också en uppvärdering av erfarenhet och kunskap. I en rad yrken, främst de kvinnodominerade, är löneutvecklingen så svag att den som jobbat 20 år bara tjänar begränsat mer än den som är nyanställd.

Vi vill inte lagstifta om en ökad lönespridning. Den svenska modellen, där parterna sköter lönebildningen, har varit framgångsrik och ska värnas. Men för att den svenska arbetsmarknadsmodellen i framtiden ska kunna fungera väl måste kompetens och erfarenhet premieras mer än idag.

Vi vill också reformera dagens turordningsregler vid uppsägningar på grund av arbetsbrist, så att de baseras på kompetens istället för anställningstid. Dagens regler stänger ute unga som vill in på arbetsmarknaden och gör att de med långa anställningstider inte vågar byta jobb. Arbetsmarknaden blir stängd och trög. Vi vill i stället ha en trygg och rörlig arbetsmarknad. Därför behöver Sverige också en arbetslöshetsförsäkring som inledningsvis ger högre ersättning än idag och som täcker alla som arbetar. 

Det är ungdomarna som ska bära samhället framöver. Att ge dem förutsättningar för att få en plats på arbetsmarknaden är en investering för hela samhället och för framtiden.   

Per-Åke Fredriksson

FP Gävle

Hans Backman

FP Hofors

Stig Mörtman

FP Ockelbo

Nils-Gunnar Kempe

FP Sandviken

Ann-Cathrin Larsson

FP Älvkarleby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons