Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör M för ungdomsidrotten?

Att Moderaterna i sin artikel i GD den 6/10 om airdomes går ut med sådana brösttoner måste tyda på ren retorisk desperation eller politisk idétorka, eller både- och, skriver Lars-Göran Ståhl, S

Annons

Niclas Bornegrim, M, måste ha sovit under de senaste åren i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen med tanke på att han missat alla satsningar vi socialdemokrater tillsammans med våra samarbetspartier drivit igenom och beslutat om på idrotten och framförallt ungdomsidrottens område.

Låt mig därför peka på några av de senaste investeringarna, men även några som nu ligger i röret:

Till starten av höstsäsongen 2011 var hallöverbyggnaden av Testebovallen färdig till en kostnad av 15 miljoner kronor. Nu pågår i dess anslutning byggnationen av en ny sporthall 28 miljoner kronor. Tillsammans är bara det en investering på 43 miljoner kronor.

Den 13 september tog vi det första spadtaget till den nya ridsportsanläggningen som ska ligga i Skogmur. Bara det är en satsning på 88 miljoner kronor som kommer att stå klar till sommaren 2013.

Under 2013 kommer byggnationen av en friidrottshall och sporthall att påbörjas, en investering på 170 miljoner kronor. Till detta kommer kommunens åtagande mot fotbollens krav på nya anläggningar där det idag är budgeterat 98 miljoner för Strömvallen. Vidare finns 15 miljoner kronor avsatt för byggnation av en överbyggnad på Brynäsvallen.

I Andersberg investerar vi tre miljoner kronor på en ny fotbollsplan. Det här är några av de satsningar på idrotten i Gävle som vi har gjort och gör över tid.

Då jag beskylls för att inte vara påläst vore jag mycket tacksam om Niclas Bornegrim kunde påvisa för mig, och övriga läsare, i vilka handlingar alliansens investering på Hagaströms IP går att läsa om det som sägs i debattartikeln.

Att Moderaterna i sin artikel i GD den 6/10 går ut med sådana brösttoner måste tyda på ren retorisk desperation och, eller, politisk idétorka. Om det nu är någon som inte är påläst så är det Niclas Bornegrim.

När det nu gäller frågan om airdomes, så kommer vi att titta på det och utreda om det är ett alternativ för Gävle kommun.

Men jag kan redan nu meddela att det inte är något alternativ på Brynäsvallen. Varken Gävle kommun eller Brynäs IF är intresserade av en airdome, men det är möjligt att det kan var ett alternativ på andra ställen i kommunen. (Här finns i AB 1/11 en intressant artikel där ägaren/brukaren Bodens kommun har en syn och försäljaren en annan)

Slutligen kan man fråga sig vad Niclas Bornegrim och hans moderater har gjort för ungdomsidrotten och idrotten i Gävle kommun under de senaste åren?

Lars-Göran Ståhl

Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons