Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kunde M gjort mot Cloettas flytt?

Lars Beckman, M, öser galla över den socialdemokratiska kommunledningens dåliga företagsklimat i Gävle, i en debattartikel tidigare i GD. Arbetslösheten i Gävle är skyhögt större än i borgerligt styrda kommuner som Falun, Uppsala eller Hudiksvall, påpekar han.

Annons

Bara en enkel fråga i sammanhanget:

Om nu alliansen haft den politiska makten i Gävle under de senaste 5-6 åren vad hade man faktiskt, konkret gjort för att förhindra att Stora Enso hade stängt bruket och sågen i Norrsundet?

Vad hade man gjort för att hindra Ericssons från att flytta sin fabrik från Gävle och för att förmå Cloetta att inte lämna kommunen (där man trots allt gjorde hygglig vinst)?

Kanske skulle en alliansstyrd kommunledning också förmått japanerna att göra verklighet av sina planer på att ha hustillverkning i Gävle?

Moderaternas populära trick med att sänka skatterna fungerar ju till exempel inte när det gäller bolagsskatten, den får ju inte kommunen lägga sig i, inte heller får en kommun snedvrida konkurrensen genom generösa bidrag av skilda slag?

Om allt det Beckman påstår om Socialdemokraternas dåliga företagsklimat inte bara är struntprat och tomma ord borde han kunna ge raka besked, med verkligt konkreta exempel, på alliansens lösningar på de ovan nämnda företagsflyttningarna och nedläggningarna – det som gör att Gävles arbetslöshet är större än i de alliansstyrda kommuner som Beckman jämför med.

Per Falk

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons