Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterns okunskap om välfärdsvinsterna

Vi tog inte ut en krona i lön, skriver Veronica Stjärnström, delägare i företaget AssistansPartner.

Annons

När jag läste vad vänsterpartisterna Ulla Andersson och Marita Engström skrev i onsdags 4/7 blev jag väldigt förvånad. Förvånad över okunskapen om villkoren för företag verksamma inom välfärdssektorn.

Att läsa en text som enbart fokuserar på stora vinster, som det vore något alla företag gjorde, i stället för att fokusera på det som faktiskt betyder något för anställda och brukare – kvaliteten – gjorde mig fundersam.

För när jag, tillsammans med min kollega, startade vårt företag inom personlig assistans hade vi mer än ett halvår där vi inte tog ut en krona i lön. Än idag har vi en låg lön, för vi har istället valt att prioritera våra 100 anställda och 15 kunder. Att då mötas av en beskrivning av välfärdssektorn som en bransch där man täljer guld med kniv är provocerande.

Det finns kostnader i alla företag och om man då, på grund av politiska beslut, inte tillåts ta ut vinst i vissa sorters företag har man inget annat val än att gå i personlig konkurs om man gör ett minusresultat - för man måste betala det ur egen ficka. Till skillnad mot kommunal verksamhet har vi nämligen ingen som kan täcka upp för oss om vi går med förlust något år, vi behöver vinsten för att kunna arbeta långsiktigt

Jag tror verkligen på vår verksamhet och jag arbetar ständigt för att de kunder som har valt oss ska få ett bättre liv. Ska jag då hindras av politiker för att mitt företag behöver ta upp en vinst för att kunna fortsätta? Vem är det Vänsterpartiet tror gynnas av det? Sannolikt inte de brukare/kunder som har valt oss och som då måste se sig om efter en annan utförare.

Veronica Stjärnström

Delägare i AssistansPartner

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons