Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är det inte realistiskt med ballonghallar?

Norrsundets IF vill ha ett möte med de styrande i kommunen.

Annons

Med anledning av kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhls debattartikel i GD den 1/10, där han bland annat skrev att ballonghallar inte är ett hållbart alternativ, vill huvudstyrelsen för Norrsundets IF ha svar på följande frågor:

– Varför är det inte realistiskt med ballonghallar?

– Vad menas med att de konstfrusna isbanorna på föreslagna orter inte är i den kondition som krävs för att de ska kunna byggas in med en ballonghall?

Norrsundets IF:s åsikt är att hallar bör byggas i enlighet med framtaget förslag. Se över kostnaden för hallbyggen i ytterområdena av kommunen. Till politiker oavsett partifärg, försök för en gångs skull samarbeta och kom fram till ett gemensamt beslut. Det krävs för att verksamhet ska kunna bedrivas på samma sätt även i ytterområdena av kommunen.

Kan förslaget ballonghallar behandlas på ett seriöst sätt, genom att kontakter tas med berörda föreningar för seriösa diskussioner om en positiv lösning och inte bara genom en insändare i lokalpressen där kultur- och fritidsnämndens ordförande med några rader kommenterar framtaget förslag?

Här behövs seriösa samtal mellan parterna. Inte bara en kort insändare i lokalpressen och sedan är det färdigbehandlat.

Norrsundets IF bedömer förslaget som intressant och seriöst! Vi är beredda till fortsatta diskussioner. Vi tror på denna idé och anser att det kanske är vår enda chans att få en överbyggnad av isbanorna i ytterområdena. Vi är seriösa och bedriver serieverksamhet och det vill vi fortsätta med.

Från Norrsundets IF inbjuder vi till en träff med berörda föreningar (förutom Norrsundets IF, Hedesunda IF. Hagaströms SK och Brynäs IF) tillsammans med representanter för kommunen (Kultur & Fritid). Samt representanter för de politiska partierna i kommunen.

Norrsundets IF:s huvudstyrelse föreslår att Gävle kommuns styrande i denna fråga kallar till föreslagen träff. Vi ser fram emot ett positivt bemötande och ett datum och plats för detta möte.

Per Zackrisson

Huvudstyrelsen Norrsundet IF

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons