Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför en narkotikakommission?

Vi som medlemmar av narkotikakommissionen i Gävle har bara ett syfte med kommissionens verksamhet: vi vill ha ett narkotikafritt Gävle.

Annons

Runt just det syftet råder ingen avvikande mening. Hur vi skall nå dit finns det dock i dag ingen patentlösning på. Vårt fokus ligger på att bekämpa narkotikan och dess effekter på alla nivåer, allt från att begränsa tillgången på narkotika för barn och ungdomar till att vi skall se till att förbättra hälsostatusen för de som i dag lever i ett beroende av narkotika.

Bakgrunden till det här initiativet är att i CAN:s (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) undersökning 2010 bland Gävles gymnasieungdomar visade det sig att en dryg fjärdedel av de som deltog i undersökningen hade testat narkotika. Den siffran är den högsta som uppmätts i Gävle och hamnar i paritet med de tre största städerna i Sverige. Detta samtidigt som en liberal syn på droger allt mer sprider sig i samhället både i debatter men också genom film, TV och musik.

Huvudfokus i arbetet ligger dock på det förebyggande arbetet. Vi vill samla alla som arbetar i frågan för att få ut så mycket som möjligt av det arbete vi gör i Gävle kommun i dag. Vi skall inventera och samordna de insatser som finns i dag hos socialtjänsten, polisen, landstinget med flera. Vår handlingsplan presenterades för media på en presskonferens den 3/10 2012.

Vi hoppas på ett givande samarbete med alla intresserade i ett gemensamt samarbete mot vårt slutgiltiga mål; ett narkotikafritt Gävle!

Maritha Johansson, Emmely Wikholm, Magnus Oscarsson, Matilda Sundquist Boox, Lars Öberg, Lili André, Johan Bast, Wolther Planck, Sven Persson, Johnny Gustavsson

Narkotikakommissionen i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons