Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är stolta över Hamrånge

Roland Ericsson, C, gläds över den positiva företagsutvecklingen i Hamrångebygden.

Annons

Jag blev, som förtroendevald, glad när tidskriften Alla tiders nummer 10, Årgång 8, oktober 2011, kom på mitt skrivbord i stadshuset i Gävle. Med Smått och Gott i Hamrångebygden och prytt med det gamla sockensigillet HAMBRUNGE SOCHNE SIGNET An 1685 förmedlas i detta nummer information om nyföretagande.

Längre in i tidningen får jag läsa om att det nu satsas på djurhållning i olika former i bygden. På -80 och – 90 talet lades mjölkgårdarna ner en efter en och det fick till följd att det såg tomt ut på en stor del av Hamrånges betesmarker.

Men nu med nya satsningar så syns både getter, får och kor i hagarna, som i sin tur bidrar till ett utökat utbud av lokalproducerade livsmedel i bygden som kan köpas i direkt på plats i bygden.

Ett eget hunddagis har Hamrånge begåvats med. Och ett företag som driver skötsel av getter och har osttillverkning, Fårkorv och fårskinn, producerar ett ytterligare företag och så finns kossor som mjölkas i den nybyggda lagår´n på ett annat företag.

På det sättet sker en positiv företagsutveckling genom företag som kan kallas för familjeföretag. Företag som hela tiden verkat och utvecklats vidare och växer. Detta är ju företag som kan räknas till de gröna näringarna som är så viktigt att de får livsrum för sin verksamhet ett område som vi i centerpartiet vill skapa förutsättningar för. Nu fick de stå i centrum i dessa rader utifrån detta nummer av Alla tiders.

Att starta och driva företag är både glädjefyllt och spännande liksom det också dyker upp en hel del problem som ska lösas.

De som verkar i dessa, och i alla de andra fina och framgångsrika företagen i Hamrångebygden ,vill just bo och leva och arbeta där i den bygden.

Vi i centerpartiet i Gävle, är stolta över det som sker i den kommundelen, av företagande ,och som därmed ger arbetstillfällen och tillväxt liksom säkert övriga kommunmedborgare också känner. Vi vill skapa de förutsättningar som behövs för tillväxt för framtiden.

Roland Ericsson

Oppositionsråd, C

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons