Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi arbetar ständigt med att bli ännu bättre

Annons

Gävle kommun arbetar sedan många år tillbaka med att åtgärda barns- och elevers behov av särskilt stöd, skriver Frank Stoor, förvaltningschef på Barn & Ungdom i en replik på en debattartikel av Lili André och Josefina Karlberg, KD

En förutsättning för att barn- och elever ska utvecklas och lära är att man trivs och mår bra i skolan. En förutsättning för att vi ska arbeta på bästa sätt med elevhälsa är tydligt ansvar, bra arbetssätt och rutiner utifrån gällande lagstiftning. Gävle kommun arbetar sedan många år tillbaka med att upptäcka, utreda och åtgärda barns- och elevers behov av särskilt stöd. Rutiner för detta arbete har funnits utifrån äldre lagstiftning och finns sedan höstterminens start  i reviderat skick utifrån den nya skollag som trädde i kraft 1 juli 2011. Implementeringen av de reviderade rutinerna  pågår.

Nytt i och med den nya skollagen är att elevhälsan har fått en ny och tydligare roll. Elevhälsans uppdrag är att främja hälsa och att bidra till att skapa lärandemiljöer som främjar barns och elevers förutsättningar till en positiv kunskapsutveckling. 

Vi arbetar ständigt med att göra vår verksamhet ännu bättre i syfte att ge alla barn och elever så goda möjligheter som möjligt att utvecklas och nå målen. Därför  fortsätter arbetet under hösten med att utveckla rutiner och förfina organisationen omkring barns och levers rätt till stöd.

Om arbetet med särskilt stöd, elevhälsans organisation och rutinerna för arbetet med särskilt stöd informerade jag om på Barn- och ungdomsnämnden sammanträde den 7 september.

Frank Stoor

Förvaltningschef

Barn & Ungdom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons