Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi flyttar fram positionen

Fler arbetsförmedlare leder till att fler får hjälp att få jobb, skriver Arbetsförmedlingen i Gävle och Sandviken i en replik till Lotta Pettersson, Svenskt Näringsliv.

Annons

Arbetsförmedlingen har ett brett utbud av olika stöd till arbetsgivare, men vi skapar inte jobben.

Arbetsförmedlingen hjälper till att rusta personer som är arbetslösa att öka möjligheterna att komma tillbaka till arbetsmarknaden, men det är inte vi som anställer.

Vi är övertygade om att när näringsliv och offentlig sektor samarbetar då skapas förutsättningarna för lyckade matchningar.

Lotta Pettersson från Svenskt Näringsliv skriver i en debattartikel i GD i lördags 15/9 att det inte skapas mer jobb om det anställs fler arbetsförmedlare i Gävle.

Våra nyanställda håller inte med. Dessa, tillsammans med alla andra i vår personal, fyller en viktig funktion för arbetsmarknaden i Gävle med omnejd. Nu kan vi flytta fram positionerna ytterligare och jobba ännu mer med vårt viktiga uppdrag.

Det gäller exempelvis att vidhålla goda relationer med näringslivet.

Vår strävan är att ha en nära relation med arbetsgivare i Gävle och med de nyanställda kan vi uteckla dessa kontakter ytterligare. Genom ett brett kontaktnät kan vi bli effektivare att matcha arbetsgivarnas behov med den kompetens som finns hos de som är arbetssökande.

Arbetsförmedlingen har ett brett uppdrag som spänner över flera olika områden. Vi har ett samhällsansvar att finnas till både för arbetsgivare och för arbetssökande – oavsett om man står nära arbetsmarknaden eller om man av olika anledningar står en bit ifrån. För oss är alla grupper viktiga.

Vi har ett ansvar att informera om våra tjänster, vilket vi aktivt försöker göra, bland annat genom personliga möten. Är det så att det ändå finns företagare som känner sig osäkra på vilket stöd man kan få från oss så är man välkommen att ta kontakt, vi kommer gärna på besök på er arbetsplats!

Arbetsförmedlingen ser som en självklarhet att även samverka med kompletterande aktörer.

Under 2012 beräknar Arbetsförmedlingen i Gävle att använda kompletterande arbetsförmedlingstjänster hos privata företag för motsvarande 22 miljoner kronor.

Om de personer som använder dessa tjänster är nöjda så blir vi det också.

Björn Sergel

Chef för Arbetsförmedlingen i Södra Norrland

Gabriella Persson Turdell

Chef för Arbetsförmedlingen i Gävle och Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons