Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste slå vakt om Gävles parker

Ni penningstarka pensionärer som önskar er en bostad i Klockgjutarparken, kommer det att vara värt detta? frågar Kiki Larsson, Miljöpartiet.

Annons

Varje morgon går jag fram till fönstret och tittar ut över den fantastiska Nobelparken. Visserligen något vanskött men ändå med en härlig grönska och stora vackra träd. Här spelas det ibland boule och alla vi hundmänniskor vandrar dagligen runt här i stadens lunga. De flesta med svarta påsar men det finns ju alltid de som gödslar i naturen.

Jag lider därför med de människor som bor i närheten av Klockgjutarparken och som känner sig totalt överkörda av majoriteten i komunfullmäktige.

Det tragiska är att det var bara vi i Miljöpartiet, Folkpartiet och Sverigedemokraterna som röstade mot att det ska skövlas i en park i staden som vi så väl behöver för att vi ska kunna andas.

Jag vet inte om de andra politikerna känner till att träd, buskar och andra växter är stadens lungor och tar vi bort dessa nu så tar det år för växter att växa upp och ge oss syre som försvinner. Vi vet även hur viktigt ljus är för oss människor och bygger vi två höghus i parken så försvinner ju även ljuset.

Jag vill påstå att det inte är någon bostadsbrist i Gävle.

Ringer man runt till privata fastighetsägare eller tittar på bostadsrätter på Söder så finns det alltid någon lägenhet som står tom. Ni penningstarka pensionärer som önskar er en bostad i Klockgjutarparken, kommer det att vara värt detta?

Hur roligt är det att strosa omkring i en icke-park, inte kunna se barnen leka i parken eller för den delen alla gamla människor eller handikappade som brukar ströva omkring i parken, de som kanske inte orkar ta sig ut i skog och mark?

Inte tänker jag hälsa er välkomna till parken om ni inte bara kommer på besök och vill njuta av parkens skönhet. Låt oss därför manifestera vår oro för Gävle och dess parker. Speciellt som det dessutom finns så många obebyggda tomter i Gävle som kommunen kan köpa in och bygga på. Har inte Gävle kommun rivit tillräckligt, något som vi Gävlebor fortfarande får lida för.

Vi i Miljöpartiet vill inte bara titta på denna gång när något så drastiskt kanske kommer att hända.

Kiki Larsson

Miljöpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons