Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi sviker inte Hofors unga

Våra besökare får se något att minnas från Hofors, skriver Hofors S-seniorer om flytten av skänken.

Annons

Hofors kommun har haft 21 träffar med olika grupper för att kunna fortsätta att utveckla centrum till en rimlig kostnad.

Man har bland annat haft träffar med ungdomarna på gymnasieskolan och unga nyinflyttade mammor.

I första presentationen i tidningen var det bilder på glada ungdomar som ansåg sig blivit hörda. Sen kommer det gamla gardet ångande. De som är emot alla förändringar och helst vill kunna parkera inne i affärerna. Samma liv som förra gången när man skulle riva Palladium.

I dag tror vi att de flesta är nöjda med den förändring som blev. Vi har många affärer på centralgatan och om man lade en rörelsepark för yngre barn där så skulle fler röra sig i det området.

Man kan som äldre gå dit och titta eller ta med sig sina barnbarn. Vi får liv på fler platser i centrum. I dag används inte torget, utan folk, framförallt de äldre, väljer att sitta vid Hanssons där det är mer rörelse.

Flytten av skänken innebär att trafiken i korsningen måste lugna ner sig och våra besökare som inte kommer till centralgatan får se något att minnas från Hofors.

Kostnaden för förändringarna blir cirka 250 000 kronor år, en väldigt liten summa för en positiv förändring även om kommunen har en dålig ekonomi.

Vill vi hindra fortsatt utflyttning ska vi nog lyssna på våra ungdomar. De är vår framtid.

Kjell Höglin

S-Seniorer i Hofors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons