Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi utreder Hospice

Annons

Det är positivt att Folkpartiet nu engagerar sig i frågan om vård i livets slutskede, skriver Hannah-Karin Linck, C, i en replik till Carina Östansjö, FP

Frågor runt palliativ vård och den utveckling som behövs inom området är sedan en tid högaktuellt inom vårt landsting.

Samverkan är ett nyckelord för att tillmötesgå den enskildes behov av vård, omsorg samt trygghet i livets slutskede. Det utgår från ett arbetssätt som omfattar den enskilde, dess anhöriga, kommunen och landstinget.

Tillsammans med kommunerna pågår nu ett arbete för att gemensamt utveckla vården i livets slutskede. Det sker både i en politisk tillsatt styrgrupp samt en tjänstemannagrupp bestående av medarbetare som dagligen arbetar med dessa frågor. I uppdraget ingår också frågan om hospicevård.

Jag blir därför mycket förvånad när jag läser i Carina Östansjös debattartikel i GD den 18/3 att kommunerna och landstinget måste upp på banan och visa sitt intresse och ta sitt ansvar. Det är uppenbart att Carina Östansjö som oppositionsråd borde vara mer insatt i det arbete som pågår, då det vid flera tillfällen har rapporterats till landstingsstyrelsen, där Östansjö är ledamot. Dessutom är Folkpartiets ersättare i Landstingsstyrelsen tillika ledamot i den politiska tillsatta styrgruppen för Vård i livets slutskede.

Det är med ett stort intresse som jag kommer att följa Folkpartiet i de kommuner de sitter med i majoritet och deras engagemang för att tillskapa ett hospice i länet.

Hannah-Karin Linck

Landstingsråd

Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons