Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vet att vi drabbats av avstängningsförsöket

Annons

Hur vågar du, Per Johansson, inte tro oss handlare på vårt ord? skriver Kaija Valtonen, företagare i Gävle.

Kommunalrådet Per Johansson uttrycker i Gefle Dagblad i veckan en besvikelse över oss företagare då vi inte ville delta i en av oss handlare inte efterfrågad enkät.

Med vilken rätt undrar jag då? Hur kan det ens betvivlas att vi faktiskt har tappat i omsättning under trafikavstängningen?

Detta betyder att Per Johansson inte tror oss på vårt ord.

På mötet den 18 oktober var vi närmare 100 företagare på plats för att visa vårt missnöje med tilltaget, en enad grupp där ingen ville ha provavstängningen eller den planerade permanenta avstängningen. 41 företag annonserade med helsidor dagen efter med vårt missnöje.

Hur mycket tydligare kan vi bli? Vad är det som inte går fram? Varför blir vi smutskastade som gnälliga företagare?

Varför är det endast vi handlare som skall bevisa vad som blev sämre och inte kommunen som skall bevisa vad som blev bättre?

Jag ser att detta som hänt är ett enda stort misslyckande som nu skylls på gnälliga handlare i stället för att vi riktar blicken mot kommunens och fastighetsägarnas agerande, där avstängningen inte var laglig (vem tar tag i det?), en trafikchef som går utanför sina befogenheter, ett ängsligt Gävle Centrumsamverkan som sitter på tre stolar samtidigt.

Jag välkomnar Per Johansson och Carina Blank till min butik så kan jag visa er mina förluster som ingen kommer att ersätta (handel går aldrig att ta igen). Min hyresvärd Diös som ligger bakom kravet av testavstängningen har inte heller räckt ut en hand för att hjälpa oss som drabbats.

Det jag med säkerhet vet är att vi handlare har kommit i kläm i ett experiment som inte gynnat någon och att Gävles privatägda butiker är utrotningshotade och att det utarmar staden! Slut upp på det sista samrådsmötet nu på tisdag den 27 november!

Kaija Valtonen

Egenföretagare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons