Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit månadför Gävleborna

Roland Ericsson, C, tycker att Gävleborna ska uppmuntras att avstå alkohol under en månad

Annons

Jag läste en artikel i tidningen Norran i Skellefteå om en aktivitet för att sätta fokus på folkhälsan i strävan att ta ett steg mot målet att Skellefteå ska ha världens bästa hälsa år 2020.

Vad är syftet med detta, kan man fråga? Jo, det är fråga om att sätta folkhälsan och alkoholkonsumtionen i fokus. Det hela går ut på att få så många som möjligt i Skellefteå kommun att avstå alkohol under oktober månad. En målsättning är att 1 000 personer ska anmäla sig.

I stället för alkohol bjuds deltagarna på föreläsningar och roliga aktiviteter. Arrangörerna efterlyser tips och idéer på roliga aktiviteter som passar ändamålet.

Det finns en projektledare i Skellefteå, Åsa Stocksén-Nilsson, som säger att detta är en pusselbit bland många andra och ett komplement till det arbete som redan görs för folkhälsan.

Min undran är och fråga till oss som bor i Gävle kommun och till de som arbetar hårt i kommunen, landstinget och många enskilda med folkhälsoarbetet är: Skulle detta vara ett bra sätt och komplement till folkhälsoarbetet även här hos oss?

Det vill säga en månad med uppmuntran till Gävleborna att avstå alkohol för att vara på väg mot målet att ha den bästa hälsan också här!

Roland Ericsson

Centerpartiet, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons