Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors målvakt kan vara något för GIF

/
  • August Strömberg har gjort en väldigt bra säsong i Degerfors. Gefle IF har spanat in målvakten som är riktigt sugen på att spela i Allsvenskan – då är GIF ett alternativ.

Gefle IF har studerat Degerfors målvakt August Strömberg.
Själv är 23-åringen riktigt sugen på allsvenskan och bekräftar att GIF känns intressant nu när kontraktet går ut.
– Jag vet om att det finns ett intresse och det skulle absolut kunna vara ett alternativ även om det är i ett tidigt skede, säger August.

Annons

De två senaste säsongerna har han varit given etta i Superettanlaget Degerfors där han utvecklats hela tiden sedan han kom från IFK Göteborg 2013. Men nu är han sugen på att ta nästa steg.

– Det känns absolut att jag skulle klara det och är mogen för Allsvenskan. Det lockar väldigt mycket att få chansen igen. Jag var ju i IFK Göteborg även om jag inte stod i någon allsvensk match där.

Efter att ha säkrat kontraktet till den 12:e raka säsongen i högsta serien är Gefle ett etablerat lag som lockar August.

– Klart att jag hänger med och vet ganska mycket om Gefle. Jag har spelat med Johan Bertilsson här i Degerfors och vet att det har gått bra för honom och att han trivs i laget.

Kontraktet med Degerfors går ut efter den här säsongen och Superettanlaget har redan lagt ett förslag om en förlängning.

– Men jag har sagt att jag vill avvakta ett tag och se vad som händer nu i höst. Allsvenskan lockar förstås men samtidigt trivs jag bra här också.

Gefle har ju redan Emil Hedvall under kontrakt nästa säsong, Oscar Larssons har också ett avtal medan Zoran Akovic har varit inlånad från Husqvarna. Strömberg är i alla fall inte rädd för konkurrensen.

– Vi pratar ju om allsvenskan och då ska det vara tufft om platserna. Det stör mig inte.

Han beskrivs som en lugn, trygg och stabil målvakt där luftspelet är en styrka.

– Så skulle jag väl beskriva det själv också. Åren här som förstamålvakt har i alla fall gjort att jag utvecklats väldigt mycket, säger Strömberg.

Enligt agenten Carl Fhager är det inte så konstigt att allsvenska klubbar fått upp ögonen på målvakten.

– Han har gjort en kanonsäsong i Degerfors och nu går avtalet ut. Så mycket mer kan jag inte säga utan alla kontakter är ett ett tidigt skede, säger Fhager.

Gefles sportchef Hasse Berggren bekräftar också att det finns ett intresse.

– Strömberg är en av några målvakter som vi kikar lite extra på. Men än är det väldigt tidigt och vi får se vad som händer på just målvaktsfronten. Men det är bra att vara tidigt ute och se om sitt hus.

Annons