Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Deltagare till dokusåpa sökes

GÄVLE
Många kände sig manade. Kanske blir någon utvald.
I går var dokusåpan Big Brother i stan för att hitta deltagare till nästa säsongs såpa.

Annons
Ett trettiotal förväntansfulla kom i går eftermiddag till Park Inns konferenslokaler i Gävle för att bli upptäckta, beredda att låsas in och låta sig beskådas dygnet runt.
- Ja, jag tror nog att vi kan ha hittat någon här som kommer med, säger Matilda Snöwall, castingansvarig, och ler hemlighetsfullt.

Från Hälsingland
Elin Eriksson hade kommit ända från Hälsingland.
- Min mamma är knäckt och har försökt stoppa mig och min pojkvän säger att han gör slut om jag kommer med, men jag vill verkligen komma med. De verkar ha så kul där i huset, säger Elin Eriksson.
Det är bara några minuter sedan dörrarna slogs upp till uttagningen. De flesta är redan i full färd med att fylla i ansökningsformuläret. Ungefär 50 frågor ska besvaras, bland annat om sexuell läggning, eventuella fobier och om vilken typ av människor det kan vara svårt att stå ut med.

Jättekul
- Jag såg på nätet att de skulle ha uttagning här i dag. Det verkar jättekul. Man blir ju känd och så, säger David Svenneke.
Han pluggar på ekonomprogrammet på högskolan.
- Jag tar studieuppehåll direkt om jag kommer med, säger han.
Aspiranterna i lokalen kallas en och en till enskilda intervjuer med Matilda Snöwall.
- Big Brother har blivit mer och mer populärt för varje säsong. Mycket ligger nog i utmaningen att vara inlåst så länge. Sen vill många förstås synas, bli kända. Pengarna spelar också in så klart, säger Matilda Snöwall.
En halv miljon får den deltagare som klarar sig från att bli utröstad. Hon tycker inte att det handlar om förnedringsteve.

Mycket hänsyn
- Absolut inte. Det här är ett program vi kan stå för. Vi tar väldigt mycket hänsyn och pratar med deltagarna om att man till exempel inte kan säga vadsomhelst eller göra vadsomhelst av hänsyn till tredje person, säger Matilda Snöwall.
Hon säger att Big Brother i jämförelse med andra dokusåpor är den som vinklas minst.
- Eftersom vi sänder direkt så mycket kan vi inte klippa så mycket heller, säger hon.

En handfull killar
De flesta på plats är kring de 20. Sticker ut på listan med sökande gör födelseåren -58 och -47. Endast en handfull är killar. Matilda Snöwall säger att det castingteamet är ute efter är ett tiotal starka personligheter.
- Vi går mycket på känsla. Det ska bli ett bra gäng som kan trivas ihop. Vi letar inte efter konfliktpersonligheter från början. Konflikter kan det bli med vem som helst som man tvingas vara inlåst med i hundra dagar, säger hon.
I lokalerna blandas dofter av deodoranter, parfym och hårpreparat.
De flesta här har piffat länge framför spegeln. Nervositeten och spänningen är påtaglig.
Här finns en och annan mamma i försök att få sin dotter i 20-årsåldern på andra tankar.
Ett barn i förskoleåldern väntar tålmodigt på en soffa tillsammans med en ung förhoppningsfull mamma.
Om ungefär en månad får de som ansetts vara tillräckligt intressanta sina svar.

SOFIA ÖHLANDER
026-15 96 46
sofia.ohlander@gd.se