Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demonregissör ska prata filmsuccé

Film ska ses på bio! Visst känns parollen igen och på fredag blir det verklighet i Hofors när filmstudion har premiär.

Annons
Bakom hela projektet med filmstudion ligger Björn Wallgren, Hofors egen biokung, som hoppas öka intresset för bra film. Han har därför startat en filmstudio där fyra filmer ska visas i höst och vinter. Filmer som troligen aldrig skulle visats i Hofors, men som nu blir verklighet i försöket att bredda filmintresset.
Först kommer Sveriges demonregissör, Kjell Sundvall på besök. Han som regisserat årets svenska succé, "Grabben i graven bredvid", och dessutom "Jägarna" som slog svenskt rekord med över 700 000 biobesökare för några år sedan. En annan succéfilm som Kjell Sundvall regisserat är "Tomten är far till alla barnen".
De som löser medlemskap i Filmstudiogänget kan få träffa Kjell Sundvall som lovat att prata om arbetet med filmerna och arbetet som regissör. Hur man hittar den rätta kameravinkeln för att förstärka en scen.
Björn Wallgren vill genom att bjuda in Kjell Sundvall och utifrån samtalet ge biobesökaren en bättre inblick i filmarbetet och hoppas att besökaren ska se filmer på ett nytt sätt i fortsättningen.
Efter träffen med Kjell Sundvall visas filmen "Grabben i graven bredvid". En film som om succén fortsätter kommer att slå nya rekord. Kjell Sundvall visar att en bra och dramatisk historia om mötet mellan två människor kan fängsla om den beskrivs rätt. Senare i höst och vinter fortsätter filmstudiokvällarna med filmerna "Mulholland Drive", "Monster's ball" och "Monsunbröllop". Finns det ett intresse kan det bli aktuellt med besök från fler inom filmens värld, uppger Björn Wallgren som kommer att sköta utfrågningen och få Kjell Sundvall att dela med sig av erfarenheter och knep.

VI hoforsbor kan också glädja oss åt att den vita anden är tillbaka i ankdammen. Jag kunde se den själv härom dagen när den kämpade om godbitarna med otaliga normalfärgade gräsänder. Det var hösten 1997 som den helvita gräsandhonan, född och uppväxt i Sälgsjön, hittade till ankdammen i Hofors. "Vår" and har med andra ord hunnit bli fem år gammal och eftersom gräsänder kan bli gamla, den äldsta ringmärkta blev 29 år, kan vi bara hoppas att vi i många år än får njuta av vår lilla gulliga and som bara den är värd ett besök till orten.

ULF GRANSTRÖM