Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den havererade kollektivtrafiken i Gävleborg

Jag bor 70 meter från busshållplats där linje 141 (tidigare 41) går förbi. Mitt arbete ligger 100 meter från busshållsplats där linje 41 går förbi. Jag ska ta bussen med det fina läget! Det är perfekt.

Men det är tyvärr så otroligt inkompetent skött att jag är på väg att ge upp.

Om linje 41 mot Sandviken är 5-6 minuter sen så väntar inte anslutningsbuss (141) i Sandviken och man får vänta 30 minuter till. Det betyder att istället för 44-55 minuters restid före omstruktureringen så tar det 1 timme 25 i värsta fall.

Bara för att det inte samordnas ordentligt via en trafikledare som ber bussar invänta är detta ett riktigt fiasko.

Jag får oftare stå upp (för X-Trafik verkar ju inte fatta att förseningarna som inte inväntas, skapar dubbelt tryck på nästa avgång). Det borde ju vara världens enklaste sak i dag med mobil/internet etcetera att låta trafiken samordnas och synkas lite. Jag betalar fan inte 1100 kronor för denna tjänst, jag återgår till min bil.

Frågor till Trafikverket, kommunen, Region Gävleborg och X-Trafik. Vad tror ni att bussarna är till för?

Hur ser ni på framtiden? Ska ni fortsätta med bussar eller är det bara tillfälligt tills något bättre dyker upp?

Fler än jag återgår nog till bilen detta år, hur ser ni på det utökade bilåkandet? Parkeringar? Vägslitage? Olyckor efter E16/E4? Jag ser ju ett klart samband med jobbresor som tar för mycket energi och tid i anspråk och då väljer man att lösa det med bil istället. Summering: Jag betalar cirka 400 kronor mindre med bilresor och minskar min restid med cirka en timme.

Snart Ex-Trafikerare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare