Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den perfekta sommarfisken

Annons

Alla som någon gång satt sin fot i ett sydsvenskt eller danskt fiskeläge känner igen doften av panerad, nystekt fisk. Paneringen ger fisken ett frasigt skal och en krämig remouladsås till gör njutningen fulländad.

Jodå, jag vet att man måste glömma allt tal om näringslära och sunda matvanor för att kunna stoppa i sig den här sortens mat utan att skämmas. Men sommar smakar det och stannar det vid någon enstaka gång är åtminstone jag villig att ta smällen. Däremot gäller det att välja rätt fisk. Som läget är nu är det gös, kolja, liten hälleflundra från Grönland eller torsk från Barents hav som är de mest ”gröna” alternativen enligt WWF:s nyligen uppdaterade fiskguide. Andra alternativa fiskar finns, men till den här rätten känns de uppräknade fiskarna som de bästa valen.