Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den sanna bilden

Att inte anse sig ha råd att klippa gräsmattor och vårda gatorna är under all kritik och ger en negativ bild av Gävle kommun, skriver Petter Mörck, FP, med flera från Alliansen i Gävle

Gävle kommun har en stor och omfattande reklam- och eventavdelning som producerar många olika aktiviteter och pressinbjudningar. Faktum är att Gävle kommun driver Gävles största reklambyrå räknat i antal anställda och antal event. I stället för att göra som andra kommuner, upphandla dessa tjänster och därigenom bidra till att skapa en ännu större marknad för reklambyråer och eventbolag i regionen vilka med en stark hemmabas sedan kan utvecklas och sälja tjänster även utanför regionen.

Förmodligen vill Socialdemokraterna i Gävle ha en stor reklamavdelning för att kunna producera många pressmedelanden och därigenom påverka media att skriva om vaccinering av almar istället för att kritiskt granska hur kommunen sköts.

Den sanna bilden av Gävle kommun får invånarna dock genom att köra bil i Gävle och uppleva hål i gatorna och dåligt klippta gräsmattor. Den här bilden kompletteras med oberoende granskningar och rankinglistor som visar hur illa det är ställt i Gävle kommun, inte minst tidningen Fokus ranking över vilken kommun det är bäst att bo i Sverige visar att Gävle och Gävleborg har en stor förbättringspotential.

Att inte anse sig ha råd att klippa gräsmattor och vårda gatorna är under all kritik och ger en negativ bild av Gävle kommun. En negativ bild för både våra egna kommuninvånare och besökare från andra kommuner och länder.

Politik handlar om att prioritera och en kommun måste klara av de grundläggande gemensamma behoven som underhåll av vägar, hålla rent, klippa gräsmattor etc. Det hör enligt vår mening till en kommuns grundläggande skyldigheter och det handlar om att ge våra kommuninvånare rätt service. Om det i en budgetomslutning på över fem miljarder inte finns utrymme för det så måste vi som politiker efter valet när Alliansen har tagit över ledarskapet i stadshuset snarast ändra budgetprioriteringarna till förmån för kommunens kärnverksamhet.

Det handlar om att vi ska ha resurser till en god skola, en värdig äldreomsorg och en ren och välskött kommun med klippta gräsmattor och gator utan stora hål i. Och i Alliansens Gävle kommun finns ingen plats för Gävles största reklam- och eventbyrå utan då upphandlas dessa tjänster i fri konkurrens från regionens skickliga företagare!

Alliansen ber om väljarnas förtroende för att göra vår kommun ännu bättre att bo i så att vi kan lägga om i Gävle kommuns verksamhet så att vi klarar våra gemensamma åtaganden. Allt med syfte att göra Gävle kommun ännu bättre att bo och leva i. Vårt mål är att när tidningen Fokus gör sin rankinglista över vilka kommuner som det är bäst att bo i 2014 ska Gävle hamn på 20-i-topplistan och inte som idag ligga på plats 183.

Marina Alfredsson-Bror

Kandidat till Gävle kommunfullmäktige för Centerpartiet, anställd i Gävle kommun

Lars Beckman

Kandidat till Gävle kommunfullmäktige för Moderaterna

Petter Mörck

Kandidat till Gävle kommunfullmäktige för Folkpartiet

Lili Andre

Kandidat till Gävle kommunfullmäktige för Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel