Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den starten knäckte SIF

Den förlustfria sviten för Sandvikens IF bröts på söndagen då man föll i bortamötet mot Västerås SK med 2–0.
Det var framförallt en svag inledning på matchen som fällde Sandviken. Västerås båda mål gjordes i första halvlek då gästerna spelade allt annat än bra fotboll.
– Dom körde över oss totalt dom första 30-35 minuterna. Sen rycker vi väl upp oss en aning men då hade vi ju redan gett bort den här matchen, säger en besviken Tony Andersson, tränare.

Tanken var att den efterlängtade segern man tog i förra omgången mot Umeå skulle följas upp med en ny på Swedbank Arena i Västerås. Men något gick riktigt galet för rödvästarna. Västerås satte full fart direkt och Sandvikenspelarna hade fullt sjå att freda sig. Det gick inte längre än till 13 minuter. Målvakt Rickard Andersson gjorde en fin räddning på ett skott men på returen var Patrik Grönvall framme och ett passivt SIF-försvar kunde bara titta på när bollen letade sig över mållinjen.

Bara tio minuter senare så var det dags igen. Sandviken slarvade i ett uppspel och straffades direkt då Koyar Salimi fick tag i bollen och satte 2–0. Minuter senare så var det även nära 3–0. Tränare Andersson har inget bra svar på varför det såg ut som det gjorde.

– Västerås får ju matchen dit man vill direkt men vi får inte agera som vi gör. Det är försiktigt och energilöst, menar Tony, som ändå fick se sina mannar rycka upp sig mot slutet av halvleken och vaska fram några reduceringslägen.

Den positiva avslutningen gjorde att man i andra halvlek kom ut och spelade betydligt bättre och skapade en del fina mållägen, som man dock inte förvaltade. En fem matcher lång förlustfri svit är över och nu får man ta nya tag. Men att glömma den här matchen så fort som möjligt är inget som Tony Andersson tänker göra. Först ska 35 minuter analyseras på måndagens träning.

– Vi måste som grupp diskutera oss fram till hur vi ska spela fotboll. Den fotboll vi just nu spelar vinner vi ingenting på. Poängmässigt är vi inte mycket sämre än förra året vid den här tiden. Men spelmässigt är vi långt ifrån, säger Tony och ser nästa match, Nyköping hemma, som mycket viktig.

Västerås SK-SIF 2-0 (2-0)

Målen: 1–0 (13) Patrik Grönvall, 2–0 (23) Koyar Salimi.

Domare: Viktor Wolf, Jönköping

Publik: 350

Så här spelade SIF: Rickard Andersson – Oliver Ekroth, David Svanberg, Sereya Mobaraki (Emil Wigren 33), Jimmy Hansson – Andreas Gillström, Jens Åberg, Gustav Källberg (Jack Sharples 33), Linus Larsson (Björn Berglund 60), Andreas Sipuri, Markus Olofsson.

Avbytare: Tobias Wennergrund, Lucas Sjöberg, Björn Berglund, Jack Sharples, Emil Wigren, Khsan Moosa, Tobias Wanke.

SIF:s tre stjärnor

Oliver Ekroth, b

Andreas Sipuri, mf

Markus Olofsson, f