Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dennis har startat Facebookgrupp för en mångkulturell nationaldag

"För ett mångkulturellt nationaldagsfirande".

Så heter den motgrupp som Dennis Alexis Hellström nu har startat på Facebook mot de senaste dagarnas proteststorm mot att bland annat arabisk och kurdisk folkmusik ska spelas på nationaldagen i Sandviken.

Annons

Dennis Alexis Hellström bor själv i Sandviken och säger att han blev illa berörd när han fick en inbjudan till gruppen som vänder sig mot det mångkulturella nationaldagsfirandet.

– Jag och flera vänner med mig tyckte att det kändes obehagligt. Jag skäms lite över att folk i min omgivning blir så upprörda över en sådan här grej. Genom gruppen vill vi visa att det finns folk som inte har något emot ett mångkulturellt nationaldagsfirande, säger han.

Dennis Alexis Hellström tycker att nationaldagen är ett bra tillfälle för olika kulturer i Sverige att lära av varandra.

– Vi vill ju visa upp hur Sverige ser ut i dag och inte för 100 år sedan. Det är sorgligt när vissa ger sig själv rätten att bestämma vad som är svenskt och hur vi ska fira nationaldagen.

– Jag slår vad om att det även kommer att sjungas på engelska under firandet. Det är det aldrig någon som reagerar mot. Inte heller om det spelas jazz eller blues. Men så fort det är arabisk eller kurdisk musik blir det ramaskri. Jag tror att de starka protesterna framförallt kommer från rädsla och fördomar när det gäller muslimer, säger Dennis Alexis Hellström.