Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Depeche Mode infriar drömmen

Vilka lämpar sig bättre på en festival med syntprägel än syntgiganterna Depeche Mode? Efter många års längtan står de i dagarna på Arvikas största scen.

– Det är svårt att föreställa sig, säger marknadschefen Emma Finnkvist.

Visserligen har artistutbudet breddats sedan de första åren i mitten av 90-talet. Men fortfarande spelar syntmusiken en särskild roll på Arvikafestivalen.

– Vi är den största scenen för den genren i Sverige, det är många som förväntar sig syntband när de kommer hit. Men en så otroligt stor grupp som Depeche Mode tilltalar samtidigt en större publik än bara syntare, säger Emma Finnkvist.

När den brittiska supertrion nu kommer till Värmland är det en långlivad dröm som går i uppfyllelse för arrangörerna bakom Arvikafestivalen. Ända sedan starten för 17 år sedan har Depeche Mode legat etta på önskelistan över internationella bokningar.

– Det har inte varit möjligt förrän nu, dels för att festivalen inte varit tillräckligt stor, dels för att bandet inte varit tillgängligt.

Helt självklart var det dock inte att Depeche Mode skulle genomföra spelningen, trots att allt var klappat och klart på papperet.

I våras akutopererades sångaren Dave Gahan för cancer i urinblåsan och flera stora konserter i gruppens turnéplan ställdes in.

– Det är klart att vi blev lite oroliga, men vi fick som tur var ett positivt besked snabbt, säger Emma Finnkvist.