Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är bäst att personrösta

De etablerade partierna tar, med stöd av media, upp den ena inrikespolitiska frågan efter den andra i debatten inför EU-valet. Resurser för vården, kvalitén på vår skola och satsningar på vår infrastruktur hör inte hemma i EU-parlamentet. Samtidigt försäkrar huvuddelen av kandidaterna att de vill arbeta för att EU verkligen ägnar sig åt väsentliga, gränsöverskridande frågor. Var är logiken i detta? Jo, det finns en logik med att lura motspelarna in i inrikesfällan. Det har tv ägnat sig åt.

När sedan kandidaten blir parlamentsledamot placeras han/hon in i ett europeiskt storparti. Där får det egna (svenska) partiet rätt lite att säga till om och den svenska åsikten piskas in i en europeisk. Det ledamoten kan göra är att frondera mot den europeiska röstningsordern och rösta på det man är vald till hemma. Men det krävs skinn på näsan och integritet för att göra det! Individen är viktigare än det svenska partiet när man röstar i EU-valet. Alltså personröstar jag!

Per Ribbing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare