Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är dags att ställa krav

Vad krävs för att få bli fosterfamilj? Vilka kriterier måste uppfyllas? Tyvärr finns inga tydliga kriterier. Så här är det: Socialtjänsten är enligt lag skyldig att göra en grundlig utredning. Ibland görs djupintervjuer, hembesök, fosterföräldrarna kontrolleras i polisens brottsregister.

Socialtjänsten har ansvaret att minst två gånger per år göra en uppföljning, för att se att barnet har det bra. Oftast hinns det inte med på grund av personalbrist.

När man läser om hur barn far illa, blir man ledsen och förbannad. Nu är det dags att vi alla reagerar. Det får inte förekomma att barn som varit med om svåra upplevelser eller mist sina föräldrar kan hamna hos psykopater, där de blir illa skötta, misshandlade och får vara med om tortyr. Alla vet vi att det finns många bra fosterföräldrar. Men det är dags att skapa tydliga kriterier. Grundlig utredning, kontinuerlig uppföljning.

Man kräver referenser och utbildning i olika yrken. Det måste absolut gälla när man ska ta hand om barn som inte mår bra, eller inte har haft det bra.

Det är dags att vi ställer krav på empati och kompetens, när det gäller att ta hand om barn. Vi kan inte fortsätta att betala arvodet varje månad till de som skadar våra barn. Tack och lov är de flesta bra, men man måste komma åt de onda i tid.

Nu är det dags att politikerna vaknar och gör något åt det här. Det kanske just nu finns barn som far illa i sitt fosterhem? Finns det ingen fosterbarnsvårdslag? Så borde alla politiker slå klubban i bordet och skaffa en sån lag omgående.

R.M.H (älskar våra barn)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare