Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är ingen jazzfestival längre

Jazzfestivalen i Högbo, Sandviken, är väl ändå inte längre en jazzfestival. Kalla gärna arrangemanget för musikfestival för det stämmer bättre med verkligheten. Sandviken Big Band var nästan de enda som spelade jazz, men Andreas Johnson gjorde i mina ögon en svag insats. Dean Martin- och Frank Sinatralåtar är väl ändå inte jazz, och inte ”Glorious” heller. Janne Schaffers framträdande var heller inte någon form av jazz (när blev technomusik jazz?) och vad är Caroline af Ugglas ”Snälla, snälla”? Ja definitivt inte jazz.

Vill man ha besökare som gillar jazz, då ska det vara jazz. Såg inte till någon jazzdiggare från Stockholm som brukar komma på Bangen. Arrangemanget måste förändras om Bangen överhuvud taget ska kunna överleva.

Ölförsäljning: Ett inhängnat större område med mindre inhägnader där man inte får ta med ölen till konserttältet. Måste det vara så ologiskt planerat? Vad kostar alla vakter och funktionärer? Sök tillstånd för hela området och låt fler krögare dela på platserna. Skapa en trivselatmosfär där man kan bjuda in mindre lokala jazzförmågor som förband.

Varför inte ha reggae, dixieland, bluegrass och swing på reportoaren. Dessa tillhör också jazzvärlden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare