Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte kravaller vi talar om utan vilsna barn

Annons

Hur stor är inte desperationen när vuxna människor på fullt allvar vill sätta in militär mot barn? Barn vars föräldrar uppenbarligen fallerar i sitt ansvar.

Mer läsning: Moderatens förslag: Vill sätta in militär mot ungdomarna som stör i Sätra

Samtidigt har jag full förståelse för den känsla av uppgivenhet som boende i Sätra och andra utsatta områden kan känna då problematiken kring vandaliserande ungdomar ökar i en omfattning som visar på ett samhälle som inte längre tar det nödvändiga ansvaret.

Däremot blir jag inte lika förvånad när förslag om militär insats mot barn kommer från högerkanten där en nyliberal agenda, med ständiga skattesänkningar, till fromma för dem som redan har och till nackdel för dem som lite har av resurser, både materiellt och socialt.

Vilka resurser har militär i det här avseendet? Det är inte kravaller vi talar om utan vilsna barn som bör bemötas med en pedagogisk och social agenda.

Med militär kapitulerar vi inför sociala problem som bara kan lösas på human väg. Som bara kan lösas genom en utveckling där integration och fördelning av samhällets resurser sker på ett sätt som uppfattas som rättvist av de som nu känner sig förfördelade.

Den nyliberala agendan spär på ojämlikhet och orättvisa, individualism och egoism. En utveckling där konsumismen får oss att glömma de värden som ger oss ett värdigt samhälle, ett samhälle som ger oss tid och möjlighet att reflektera över de stora problem vi står inför både på lokal och global nivå.

Tommy Heselius

Insändare: (M)amma Mia så dumt, Beckman

Har vi glömt Ådalen 31?

Då var det ironi, nu ett verkligt förslag...

Kort sagt: Hjälper inget annat, sätt in militär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons