Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är klass det handlar om, inget annat

Arbetarklassens nedersta skikt består i dag till stor del av invandrare. De samlas i förorter där man trots låga löner och låga otrygga deltidsanställningar kan skaffa en bostad. Deras barn växer upp i trångboddhet och de större barnen får ofta ta hand om mindre syskon när föräldrarna springer mellan påhugg, delade turer och anställningar dag för dag där man ständigt väntar på nästa sms från chefen för att få jobba.

Barnen får kämpa med att komma på fotbollsträningar i lokala föreningen med medlemsavgifter och att alla familjens barn får dela på benskydd och fotbollsskor. Deras förälder kan aldrig hjälpa till med att köra till matcher på bortaplaner. Knegarliv helt enkelt.

Borgarna talar sig blåa om integrationsproblemen med stängda gränser och hårdare straff. Men det är klass det handlar om. Inget annat. Och lösningarna på de sociala problemen 2018 skiljer sig inte nämnvärt från de som behövdes på 1960- och 70-talen.

Bostads- arbetsmarknads- och idrottspolitiken är det som är avgörande för att lyckas med integration av invandrare och flyktingar och på dessa punkter fallerar borgarna och SD totalt.

De vill ha marknadshyror som på inget sätt förminskar problemen i förorterna, snarare tvärtom.

De vill ha mer otrygghet i anställningsformer och längre visstider där man aldrig blir fast anställd.

De vill till och med lagstifta om lägsta löner för att pressa ned löner och anställningsvillkor.

De har ingen politik för idrottsföreningarna som bidrar enormt med all ideell verksamhet som sker varje dag runt om i Sverige med barn och unga.

Idrotten är ofta det första barn med utländsk bakgrund kommer i kontakt med utanför skolan. Här har vi nyckeln till en lyckat integration inte bara för barnen som idrottar utan även för ungdomar som med idrottsförbundets fantastiska ledarskapsutbildningar kan skapa morgondagens ledare, tränare och domare inom idrotten. Vi ger då ungdomar en framtidstro och ett alternativ till ett liv i kriminalitet.

Det är steg ett, steg två blir att ordna upp arbetsmarknaden så det skapas jobb som ger större trygghet och större rätt till heltidsanställningar. Det är orimligt att människor som arbetat på samma arbetsplats i fyra-fem år ännu inte är fast anställda.

Steg tre blir då att bygga billiga hyresbostäder i områden med hög andel villor och bostadsrätter så man kan få en mer mixad befolkning som ökar förståelsen för varandra. Det finns en anledning till att främlingsfientligheten är som störst i vita, höginkomsttagares villaområden.

Det är dags att vi börjar inse att kriminalitet inte handlar om hudfärg eller religion. Det handlar för det mesta om social utsatthet som ganska enkel kan rehabilitera till ett normalt liv och så förstås en och annan sociopat eller psykopat som är extrem svårrehabiliterad.

Den blå-bruna politiken har med sin politik inga svar på dessa problem annat är stängda gränser och hårdare straff. Det löser ingenting. Det enda som kan lösa detta är en röd-grön majoritetsregering – då ska ni få se på trygghet för vanligt folk!!

Poul-Erik Jensen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare