Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är laglöst i byn

Jag bor i en liten by utanför Gävle sedan många år och tycker att det är bra att det finns plats för flera att bygga och flytta ut. Det jag inte tycker om är att när man har flyttat ut till byn så verkar det inte finnas några lagar.

Barnen får minicrossar eller fyrhjulingar att åka med på allmänna vägar. De vuxna gör likaså och gärna på natten med ett par järn innanför västen (det är okej inom byn). Djur ska man också ha det tillhör landet. Små barn på trafikosäkra hästar som rider i bredd.

Som bilist känner man obehag när hästarna dansar framför bilen, man vill ju inte att någon ramlar av och gör illa sig. Likaså när man möter en tioåring i 50 km/h på fel sida vägen. Hundar är också trevligt, men inte när dom skäller hela dagarna när husse och matte är i stan och jobbar så att det är ljudligt störande att vistas ute på sin egen gård. I övrigt så hoppas jag att alla som kan och vill kan bo i en idyll som vår by – men utan outlaws.

Bybo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare