Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är mot våra önskemål

Vi instämmer med barnläkare Fredrik Sewons insändare den 20/3 där han tar ett starkt parti för barnsjukvården i länet! Måste vikande skatteintäkter alltid vara ett argument för att regrediera till stenåldern, att nedrusta alla tankar på en modern och kundanpassad vård?
Föräldrarna efterfrågar utökad samvård mellan BB och neonatalavdelningen och detta kommer inte, Roger O Nilsson, att ske om man inte satsar på en samlad enhet där BB, förlossning och neonatalavdelning inryms i samma lokaler.
Förslaget som nu ligger går helt stick i stäv med personalens ambitioner att utöka samvården och är inte försvarbart för ditt eget uttalande att ”det är viktigt att samverka med BB och andra vårdaktörer och det gör vi också och i framtiden kommer vi att göra det ännu mer”.
Samverkan mellan BB och neonatalavdelningen är helt avhängt till att avdelningarna samlokaliseras och inte till att barnavdelningarna slås ihop! Det vi ser framför oss är ett försvårat samarbete med en betydligt större avdelning och ett mindre flexibelt samarbete för att underlätta för de nyblivna föräldrarna samt att vårdtiderna kan komma att bli mycket längre på BB.
Vår ambition har varit att få till stånd en samvårdsavdelning mellan BB och neontalavdelningen för att främja mor-barn-relationen och slippa separera dem efter förlossningen.
Samvårdsavdelningar är, som Fredrik Sewon poängterar, den trend som finns i övriga landet. Vi kloka människor som jobbar på avdelningarna undrar om det förslag som lagts verkligen är det bästa sättet att använda de resurser som finns?
Birgitta Hedin, Leg barnmorska BB
Gunilla Berg, Leg barnmorska BB
Monica Byman, Barnsköterska/usk BB
Gun Jansson, Barnsköterska/usk BB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare