Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är något speciellt med kromblänk

HAMRÅNGEÖver 1 200 besökare räknade Hamrånge Motorklubb in när de på pingstaftonen öppnade grindarna till sin stora bil- och mc-utställning på hembygdsgården.

Och visst är det något speciellt med dessa kromblänkande 1940- 1950- och 1960-talsskapelser i sina superläckra färger, där ingen bil är den andra lik. Eller som Peter Jansson från Norrsundet med sin P 1800 uttryckte det:
- Man känner att man är någonting när man kommer med en sån här bil.
Första pris i bilklassen tog Annika Englund från Hudiksvall med sin Buick Super
Riviera från 1953, en häftigt lilafärgad godbit, som direkt fångade publiken. På andra plats en Pontiac Catalina från 1951 tillhörande Clas Pallin från Söderhamn.
Tredjepriset togs av Jan och Karin Nordenssons, Sundsvall, mycket eleganta ekipage Pontiac Streamliner 1947.
- Man måste ju matcha sin bil helt klart, kommenterade de två i stilenliga kläder à la 40-tal.
Sammanlagt deltog ett 60-tal bilar i utställningen. De kom från Härnösand i norr till Björklinge i söder. Bland hemmaekipagen märktes, förutom Peter Janssons P 1800, också Rolf Anderssons Triumph Spitfire från 1964 och Peter Månssons Plymouth GTX -71.
Bland motorcyklarna har Lennart Simonsson från Storvik tagit hem flera segrar under tidigare utställningar med sin HD med sidovagn. I år fick han dock se sig besegrad av en helt igenom häftig Indian Chief med läckert mönster från 1947 med Magnus Almgren från Gävle som stolt ägare.
Som extra dragplåster under dagen rockartisten John Lindberg, därutöver linedance, yxkastning och motorsprängning. På kvällen var det dans till John Lindberg och bandet Rockfire.
MARIANNE LUNDQVIST