Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är värre än någonsin

Nu har man inte tänkt till igen!

Varför göra en så stor omorganisation av administrativ personal där bland andra läkarsekreterarna drabbas när vi vid årsskiftet 2009-2010 står inför ”Vårdval Sverige”. Då behöver verkligen den administrativa personalen finnas på plats ute på hälsocentralerna.

Nu förstör man arbetsglädjen för bland andra läkarsekreterarna som i dag tillsammans med övrig personal jobbar i team ute på hälsocentralerna. Varför ska man placera ut sekreterarna på stora skrivenheter? Kontorslandskapens tid är förbi för länge sedan!

Naturligtvis behövs det ju då nya chefer till dessa skrivenheter och till dessa finns det tydligen pengar. Vad man kan se så är det viktigt med chefsposter i landstinget trots att dessa kostar mycket mer per månad än vad en sekreterare gör! Jag tycker inte att ekvationen går ihop och hur kan man spara en massa pengar på att göra sig av med delar av den personalkategori som har låga löner, det vill säga läkarsekreterare?

Tanken är att cirka 100 personer kommer att bli övertaliga och då handlar det inte om några ”avgångsvederlag” eller andra ersättningar. Nej, det blir a-kassa och besök på Arbetsförmedlingen. Om till exempel en chef i landstinget inte klarar av sin uppgift ”tar man helt enkelt sitt ansvar och går” och får då dessutom avgångsvederlag. Man kan ju undra hur det finns pengar till dessa personer när ekonomin är så ansträngd.

Var finns förståelsen för det arbete som läkarsekreterarna gör dagligen? Jag tror inte att de konsulter som jobbar med denna omorganisation riktigt förstår hur det fungerar på till exempel en hälsocentral! Det vore kanske idé att ta reda på det först innan man gör en massa idiotiska förändringar.

Landstinget har under många år fört en dålig personalpolitik men nu är det värre än någonsin. SKTF borde vara tuffare än vad de är, man får inte glömma att det är vi medlemmar som är fackföreningen!

Nej, se över alla ”fabricerade tjänster” man skapat till vissa personer i stället för att säga upp dem, där går det säkert att spara en massa pengar!

En som inte tror

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare