Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det började med ett tryckfel...

/

Annons

En gång för många år sedan var det en fotbollsmatch på Strömvallen. Skutskär spelade, kanske mot Gefle IF i deras klassiska vita och himmelsblå dräkt, och i Skutskärs lag spelade en gosse vid namn Edvin Andersson. Han var son till en Anders Andersson som var känd som Valbo-Anders, och av någon anledning nämndes pappan i ett tidningsreferat dagen efter. Men något blev fel, och i stället för Valbo-Anders stod det Vallo-Anders.

Detta läste förstås Edvins kompisar i Skutskär, och efter bara några dagar var smeknamnet Vallo etablerat.

Edvin, som blev domare när han slutat spela men framförallt blev känd för sitt engagemang för hörselskadade, fick heta Vallo resten av sitt liv.

Och naturligtvis fick hans son Thure namnet Lill-Vallo när han började spela fotboll och bandy, så fungerade det i idrottens värld förr i tiden.

Åren gick, och en dag bestämde sig familjen för att gå till Patent- och registeringsverket och begära att få heta Wallo i efternamn.

Det var ju lika bra eftersom de ändå aldrig kallades för något annat.

Nu fanns det redan en familj någonstans i Norrland som hette Wallo, så det blev lite krångligt. Men efter några år gick det hela igenom, och familjen heter Wallo sedan långt tillbaka.

Thure var med på en lagbild här i Sportfolk i måndags och kallades där ”Lille-Valle”.

Det var när Edvins sonson Stefan Wallo såg det som han fattade luren och ringde och berättade hela denna historia som förhoppningsvis är rätt återgiven.

Så där ser man vad ett litet, litet tryckfel kan få för konsekvenser.

Mer läsning

Annons