Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det byggdes nog för stor arena..."

Annons

Hej allas vår hockeyguru, Keb!
Jag ska absolut inte vara negativ, men jag tycker faktiskt att det är lite märkligt att Brynäs inte försökt att värva en målskytt under säsongen.

Särskilt som många fans och även du Keb, ifrågasatte redan under försäsongen i augusti vem som skulle göra målen i vinter? Men nog om det. Det går säkert bra.

Jag har bara en undran som gäller allt negativt angående publiktillströmningen till Läkerolen. Jag läste i Aftonbladet att Brynäs hade ungefär 5.600 i snitt i vinter.
Det skulle ju innebära ett fullsatt Gavlerinken i varje match och det hade man ju sett som en succé innan Läkerolen.
Problemet är snarare att dom tog i i överkant när dom byggde arenan. Alla tomma stolarn ger ju sken av att det är dåligt stöd.
Eller vad tror du?Brynäs var ute efter en kvalificerad skytt tidigt i höstas (som ersättare för flyktade Brendl) men det sprack - och sedan dess har inget hänt i frågan och nu säger man att inget kommer in före slutdatumet sista januari.


Vad den nya Läkerol Arena beträffar kalkylerades det allt för högt, har jag känslan av - då Brynäs försökte köra på nästan samma stora koncept som i Karlstad och Linköping, med samma arkitekt också som till de två arenorna.
Första året, -06, handlade det om nyhetens behag och det var rätt välfyllt på läktaren men sedan har det varit långt ifrån bra.

Hittills i år ligger publiksnitt på nästan 5.900 (inte 5.600 som du skriver) och det gör att det kalkylerade snittet på 6.275 inte är särdeles långt borta.

Och med tanke på de fem avslutande hemmamatcherna, som säkert avgör allt ifråga om slutplaceringen, så tror jag nog att den siffran kan nås.
Men det är långt ifrån fullsatt - publikrekordet är på 8.214 mot Leksand i kvalserien i våras - och en arena kring kanske 6.500 pers hade nog varit det mest lämpliga.

Mer läsning

Annons