Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns alternativ

Kollektivtrafikens utbud annonseras på flera sätt varav den tryckta tidtabellen är det, än så länge, viktigaste och det som når de flesta av våra kunder.

Tidtabellen redovisar i detalj de resmöjligheter som kommer att erbjudas den period som tidtabellen gäller, till exempel sommar 14 juni–16 augusti samt vinter 17 augusti–12 juni 2010. Tidtabellen trycks i en stor upplaga och delas ut gratis på våra bussar, köpställen och kundcenter. Information om tidtabeller och utbud finns även på bland annat www.x-trafik.se och ofta i X-Trafiks tidning ”Resa”.

Beträffande trafikeringen av Hemlingbyområdet kan vi bara konstatera att beläggningen varit mycket låg och ojämn. Många turer har föraren varit ensam medan det ibland funnits enstaka kunder ombord.

De turer som haft någon större mängd kunder är lätt räknade. Av denna anledning var det inget lätt men ett nödvändigt beslut att prioritera trafiken mellan Sörby och Centrum där linje 18 har bra resandeunderlag. Lösningen blev att använda den tid som bussen kört mellan Sörby och Hemlingby till att köra fler turer på sträckan Sörby–Gävle Centrum i stället.

Någon trafik till Hemlingbystugan eller bostadsområdet Hemlingby är inte aktuell kommande trafikår.

För de som önskar resa kollektivt till Hemlingbyområdet finns det alternativ, även om de innebär en längre promenad till hållplatsen än tidigare.

Kunden kan antingen åka med linje 2 från Hemsta eller linje 3 från Hemlingby Köpcentrum. Linje 2 går sex gånger i timmen hela dagarna och linje 3 varje kvart. Som minst går båda linjerna varje halvtimme.

Affärsutvecklingschef, Swebus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare