Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går att dra ner på flygandet

Apropå Karin Bergkvists ledare "Jag vill resa - inte bara titta på reseprogram (27/1)":

Menar du, Karin Bergkvist, att vår värld riskerar att krympa, om vi, av omtanke om miljön på vår jord, inte skulle kunna använda flyget i den utsträckning vi tycker oss ha rätt till?

Ledarkrönika: Karin Bergkvist: Jag vill resa – inte bara titta på reseprogram

Som jag ser det, borde det gå alldeles utmärkt att både vidga sina vyer och sin värld och samtidigt vara varsam om miljön, genom att exempelvis – nu genast – se över och kanske dra ner på sitt vanemässiga utnyttjande av flyget som transportmedel. 

"Att flyget blir mer klimatvänligt är lösningen på sikt" skriver du. Men att då fortsätta flyga i samma utsträckning som tidigare i väntan på detta är väl ingen särskilt lysande idé, tycker jag.

En risk med allt resande kan också, som någon sagt, vara att man reser världen runt på jakt efter det man önskar och hittar det, när man kommer hem. Det kan nog ligga nåt i det.

EIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare