Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går ju lika bra med folkrace för Söderqvist

Två slutsegrar gick till Gästrikland när Hälsingecupen avgjordes i helgen.
Tobias Söderqvist, Årsunda, vann seniorklassen och i Veteran tog Gävles Mikael Eliasson förstaplatsen.

Annons

Hälsingecupen inleddes i Bollnäs i lördags. Här segrade hemmaåkaren Jonas Olsson bland seniorerna, där Robin Hellström, Järbo, slutade trea och Tobias Söderqvist fyra.

På söndagen fortsatte tävlandet på Helsinge motorstadion i Söderhamn. Nu knep David Rigglöv, Gävle, förstaplatsen i A-finalen. Tobias Söderqvist gjorde en attack på andra plats, men körde sönder framvagnen – slutade istället femma. Sjätte plats gick till Ulf Ahlbom, Järbo.

I det totala sammandraget kunde trots allt ”Tobbe” Söderqvist – mer känd som en av landets snabbaste rallyförare – ta hem spelet.

– Kul med folkrace också. Har ett litet uppehåll i rallytävlandet just nu och då passade jag på tillfället, berättade Tobias – som inledde sin bilsportkarriär som folkracejunior i början på 90-talet.

Trea i den sammanlagda tabellen blev Niklas Eriksson-Glad, Årsunda, medan Ulf Ahlbom slutade på sjätte plats.

I damklassen vann Sarah Samuelsson, Almunge, båda dagarna. Annika Forsberg, Sandviken, tog en fjärde- samt en tredjeplats respektive dagar, vilket räckte till en andraplats i sammandraget. Lena Rigglöv-Eliasson, Gävle, slutade fyra i tabellen och Therese Stattin, Gävle, femma.

Mikael Eliasson bokförde en fjärdeplats i Veteranklassen i Bollnäs och spottade därefter upp sig till seger i Söderhamn dagen därpå. Det räckte för att vinna cupen med två poäng tillgodo på Tommy Salin, Bollnäs.

Alexander Norman och Filip Hedlöv ordnade en dubbelseger för Hedemora i Junior. Hugo Sandin, Järbo, blev bästa gästrike med en fjärdeplats.