Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det hände när du sov

Så var natten i Gästrikland.

Lokalt:

Polisen rapporterar om en mycket lugn natt i Gästrikland. Det har inte heller kommit några larm om olyckor eller bränder.

Väder:

Dagen börjar ganska soligt. Fram mot dagen tilltar molnigheten och vinden minskar något. Temperaturen kommer att ligga på tre till fyra plusgrader.

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Lars Adaktusson tackar nej till partiledarjobbet för Kristdemokraterna.

Den svenska mezzosopranen Ann Sofie von Otter och pianisten Bengt Forsberg vann pris på den amerikanska Grammygalan. Duon fick ta emot pris i kategorin bästa klassiska album av en soloartist för skivan "Douce France".

Internationellt:

Ett 20-tal personer dödades i sammanstötningar mellan fotbollssupportrar och säkerhetsstyrkor i Egyptens huvudstad Kairo i går kväll.

En haj dödade en man vid en kust i Australien. Dagen innan hade en annan man attackerats av en haj i samma område.

Sport:

Filip Forsberg blev matchvinnare för sitt Nashville när han först tog matchen till förlängning med sitt kvitteringsmål. Därefter satte han den avgörande straffen – se målet här.

Henrik Lundqvist riskerade att få en stroke efter den skada han ådrog sig förra helgen när han fick ett skott på halsen.

Han räddade två nickar och en straff. Men när Zlatan Ibrahimovic fick en ny chans från elva meter hade inte Lyonmålvakten Anthony Lopes en susning. Svensken ordnade 1-1 för sitt PSG i seriefinalen i Frankrike.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72026 eller mejla webredaktionen@gd.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: GD.se

Twitter: GDnyheter

Instagram: gefledagblad

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström