Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det händer på nöjesfronten i Gästrikland i helgen

Tips på nöjeshelgen i Gästrikland: allt från dödsmetall till familjemys.

Porrkestern firar nya skivan

Gävlebandet Porrkesterns nya album "Den enes korv - den andres bröd" såg dagens ljus förra veckan och beskrivs av dem själva som "16 ihärdigt framsnidade spår som tillkommit genom blod, svett och tårar…eller i alla fall genom halvmissar, dåliga idéer och nån rumstempererad folköl". Bandet kallar sin musik för en verklighetsflykt fri från inslag av rådande trender och de fortsätter på samma spår som tidigare.

Vad: Pop/vis/pub-punk på svenska

Var: Å-Krogen

När: Fredag, 21.00.

Northern Ladies och Mass Diversity på Gamla Katolska Kyrkan

En kväll i 70- och 80-talets rock blir det på Gamla Katolska Kyrkan denna fredag. Northern Ladies från Gävle har funnits två år nu och lyckats bli en snackis i rockers-kretsar. Bland annat genom deltagandet i Sweden Rocks bandtävling. Förband är Mass Diversity som senast utskåpade huvudbandet Robert Jon & The Wreck i Gasklockorna.

Vad: Rock i 70- och 80-talets anda.

Var: Gamla Katolska Kyrkan, Gävle

När: Fredag, dörrar öppnar 19.00.

Flippin' Burgers gästar Gävle

Hamburgerrestaurangen Flippin' Burgers i Stockholm har blivit en veritabel succé styrd av före detta Gävleborna Joacim Leijding Hedlund och Jon Widegren. Denna lördag gästar de Gävle golfklubbs restaurang med sin foodtruck kallad Sliders. Elektroniska dj-kollektivet Panelen står för musiken.

Vad: Burgare och elektronisk dansmusik - tänk house

Var: Gävle Golfrestaurang, Bönavägen 29, Gävle

När: Lördag, 15-22.

Sorcery har releasefest för nya skivan

Sorcery från Åshammar/Sandviken tillhör ett av de första svenska death metal-banden. Genom åren har de uppnått kultstatus och kom nyligen med sitt tredje album "Garden Of Bones". Detta firar de på Kungen i Sandviken denna lördag. Förband är Repuked från Stockholm.

Vad: Dödsmetall

Var: Kungen, Sandviken

När: Lördag, 19.30.

Bo Kaspers återvänder till Gävle

Det blev succé i vanlig ordning då Bo Kaspers Orkester gästade Gävle Konserthus i februari. Nu gör de en klassisk vända därifrån till Furuviksparken. Influenserna kommer fortfarande från jazz, pop och latinamerikansk musik - med underfundiga texter på svenska. Ett av Sveriges mest uppskattade liveband.

Vad: Pop på svenska

Var: Furuviksparken, Furuvik

När: Lördag. 20.00.

Punkkväll på Racken med The Past

En hel kväll med klassisk punkrock. The Past bildades i Köping och släppte sin första split-singel redan 1983 tillsammans med Zynthslakt. 2013 kom de med nya plattan "Beat From The Street". Puffra från Stockholm och SkåPet är förband.

Vad: Punkrock

Var: Rack n Roll, Gävle

När: Lördag, 20.00 - första band på scen 23.00.

Greybeards och Fools On The Planet i Katolska

Efter ett fullspäckat år med framgångar och motgångar, skivsläpp och motorstopp samt en succéartad första turné i Kina bjuder grabbarna i Greybeards nu upp till rock n’ roll-fest i hemstaden Gävle, närmare bestämt den 18 juni i Gamla Katolska Kyrkan. Med sig har de polarna i Fools on the planet som blev nominerade till Årets Nykomling på Manifestgalan tidigare i år.

Vad: Rock n roll

Var: Gamla Katolska Kyrkan, Gävle

När: Lördag, 21.00.

Fallens dag med Dolly Style

Återigen ska dammluckorna vid kraftstationen i Älvkarleby öppnas med häftig effekt. Uppträder under familjedagen gör Mello-bekanta Dolly Style och Trollkarlen Gabriel. Det blir även godis, marknad, hoppborg, tivoli, dans - allt det där som barn gillar alltså.

Vad: Familjedag

Var: Laxön, Älvkarleby

När: Söndag, 10-17