Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det handlar om ägaren

Annons

Jag vill säga min mening om hundar och raser. Det finns alldeles för många som stirrar sig blinda när det gäller ras, titta i stället på ägaren. För det är vi ägare som ska fostra hundarna och förhoppningsvis välja en ras man klarar av och inte bara rycka på axlarna när något händer.

Jag har en blandras, amstaff/am-bulldog, som är två år och som har blivit attackerad två gånger redan på grund av att jag trodde det var snälla hundar och att ägarna hade kontroll på dom.

Den första var en blandras schäfer/gråhund. Den andra händelsen inträffade när vi besökte Furuvik den 16 juli. Min hund låg och tittade på två små hundar när en stor sankt bernhard helt oprovocerad rusade fram och högg henne.

Den matten hade ingen kontroll alls på sin hund, men ändå tar med honnom till en sådan plats. Så kan det gå när man minst anar det. Själv har jag sån tur att jag har en hund som har bra psyke och mentalitet.

Stolt ägare till

en underbar amstaff/am-bulldog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare