Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det kommer att fungera

Insändarskribenten har uttryckt besvikelse över den nya linje 91 och det faktum att en del kunder får byta buss vid Ikea samt att bussarna varit försenade.

Stomlinje 1 trafikerar i dag sträckan Bomhus – Brynäs – Gävle Centrum – Valbo Köpcentrum. Vissa turer trafikerar den även Valbo Köpstad och Västbyggeby. Den nya linje 91 trafikerar sträckan Valbo Köpcentrum–Forsbacka–Sandviken.

Tidigare trafikerade stomlinje 1 hela sträckan vilket innebar att linjen var lång och hade så många start- och slutpunkter att den blev svåröverskådlig för kunderna. Vid den årliga översynen av Stadsbussarna i Gävles utbud framkom att det skulle vara möjligt att förenkla utbudet för merparten resenärer och öka möjligheterna för linje 1 att passa tiden i Gävle Centrum. Samtidigt skulle vi kunna erbjuda ett bättre utbud för våra kunder i Forsbacka.

Med det nya upplägget öppnas möjligheter att erbjuda Forsbackaborna nya, bättre trafiklösningar, både i närtid och framtid.

Till hösten kommer direktbussar att underlätta Forsbackabornas dagliga resor. Då dessa delvis körs på motorvägen kommer den dagliga restiden att minska för många av de som reser kollektivt. Avgång från Forsbacka 07.37 med ankomst till Gävle Centrum cirka 08.10. På eftermiddagen blir det två turer från Gävle Centrum till Forsbacka. Avgång från Gävle Centrum 15.10 och 16.10 med ankomst till Forsbacka Ringvägen cirka 15.29 respektive 16.29.

För elever på Sofiedalskolan kommer vi på morgonen att köra en tur som trafikerar sträckan Forsbacka – Valbo Ikea – hållplats ÖBY. Avgång från Forsbacka 07:37 med ankomst till ÖBY cirka 08.00. Linje 91 får även halvtimmestrafik morgon och eftermiddag i ungefär samma omfattning som vintern 2008-2009.

Då många av våra kunder har Valbo Köpcentrum eller Gävle Centrum som målpunkt ser vi att de förändringar som nu görs sammantaget kommer att ge merparten ett bättre utbud.

Slutligen vill vi passa på att be våra kunder om ursäkt för att några turer på linje 91 varit sena den gånga veckan. I en del fall har det berott på att bussen innan den aktuella turen kört en tur på linje 43 och då försenats vid det vägarbete som pågått på sträckan Järbo – Sandviken. I andra fall har det varit andra orsaker.

För att i möjligaste mån garantera att byten från linje 91 till linje 1 fungerar vid hållplats Valbo Ikea väntar linje 1 längre än brukligt, upp till fem minuter, under sommaren.

I övrigt hänvisar vi till X-Trafiks resegaranti.

Lennart Skoog

Affärsutvecklingschef Swebus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare