Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det växlade i rallyt – till slut vann Arne

I tre dagar växlade ledningen oavbrutet i Midnattssolsrallyt.
Den som till slut kom att dra det längsta strået blev Arne Bäckström, Haninge, rattande Audi Quattro.

Annons

Den avslutande etappen igår, lördag, omfattade fyra sträckor. Inför densamma så ledde Mikael Wisti från Fagersta med drygt sex sekunder tillgodo på Arne Bäckström. Trea var Thomas Thelin, Uddevalla och fyra Arne Rådström, Östmark – samtliga fyra inom ett intervall av tolv sekunder.

På SS 16, den första för dagen, körde Rådström fortast i sin Volvo 242, nio tiondelar före Bäckström. Tredje tid togs av Wisti, som dock tappade 13 sekunder – och därmed även den sammanlagda ledningen.

Bäckström körde därefter fortast på den 17:e sträckan och toppade nu med elva sekunder i rygg på Rådström. Wisti skuggade återigen som trea, ytterligare en sekund efter.

Sträcka 18, två mil långa Gunnilbo, var den sista ”riktiga” i rallyt. Här vann Micke Wisti, en tiondels sekund(!) före Arne Rådström. Men i sammandraget ledde fortfarande Arne Bäckström med 4,5 sekunders marginal till Rådström…

Den avslutande publiksträckan vid Rocklunda förmådde inte skilja på de inbördes positionerna i toppen. Bäckström segrade med 2,9 sekunder i rygg på Rådström. Kompletterade prispallen gjorde Wisti, sju sekunder från segern.

Thord Östlund från Hedesunda, med Daniel Norling som kartläsare, nådde slutmålet på 13:e plats och slutade tillika sjua i klassen 1976-81 över 2000 cc – en prima insats.