Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det visar att politikerna har lyssnat – men Gävle borde titta på Göteborgs kunskapsgrupper

Annons

Enligt artikeln i GD "Politikerna vill återta makten över trafikfrågorna" ska, enligt Kjell Helling L, samhällsbyggnadsnämnden skapa ett trafikutskott. I utskottet ska ett antal personer ur samhällsbyggnadsnämnden samt några tjänstemän ingå, med syfte att ägna sig åt trafikfrågor.

Orsaken är den massiva kritik över kollektivtrafik och trafikfrågor som kommit fram den senaste tiden, något media fångat upp inte minst via alla insändare.

Det här visar att politiker har lyssnat, troligen på grund av att media fångat upp det, men det visar också att det spelar roll att kritisera politiska beslut, även mellan valen. Fast frågan är om invånarnas vilja kommer att komma fram här eller om det bara är ett kamouflage för att tysta kritiken?

Det samhällsbyggnadsnämnden i stället för att bilda ett utskott borde göra, är att ta efter den modell som det nya partiet Demokraterna i Göteborg har skapat med så kallade kunskapsgrupper. En av dessa grupper jobbar med trafik och kommunikation. Med grupperna vill partiet tillsammans med invånarna forma och utveckla sin politik för ett bättre Göteborg.

Kunskapsgruppernas uppgift är att lämna förslag till partiets politiska idéprogram och arbeta med viktiga kommunala och regionala frågor.

Invånare uppmanas lämna förslag till respektive kunskapsgrupp där grupperna ska vara lyhörda och ta in synpunkter och förslag på förbättringar inom Göteborgs stad eller Västra Götalandsregionen.

Lena L

Politikerna vill återta makten över trafikfrågorna i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare